divendres, 27 d’agost del 2010

Night Work



El tercer àlbum dels inefables Scissor Sisters, Night Work, ha trigat gairebé quatre anys en veure la llum, desprès d’un complicat procés de composició i producció de divuit mesos, que va obligar al cantant i líder del grup, Jake Sheers, ha viatjar a Berlín per a prendre’s un temps de descans.

Ens aquests divuit mesos, els Scissors van ultimar el que ells pensaven seria el seu proper disc, i el van presentar d’incògnit, sota els noms de Queef Latina i Debbie’s Hairy (sic), en secrets concerts a Nova York. No contents amb el resultat, van decidir ajornar la producció del disc per a més endavant. No va ser fins que es van trobar amb el Stuart Price, famós productor que ha treballat amb la Madonna, la Kylie Minogue, els Pet Shop Boys o els Killers, que la nau que havia de ser el Night Work va tirar endavant fins a bon port.

Es una bona continuació al Ta-Dah (el seu segon disc), amb cançons potents de ritme dance i disco, moments de glam rock (evidentment) i el que jo consideraria musica alternativa (per a posar-li un nom), tot amanit amb la característica veu de falsete del Sheers, però tant aquest últim, com el que ara ens ocupa, no arriba ni de lluny a la grandiositat i ampul•lositat sonora que tenia el seu àlbum de debut.

Up: Una grata colecció de bones cançons, amb l’estil Scissors de sempre. Res més, encara que res menys!

Down: Harder you Get, depriment tema que ven be podien haver-se’l estalviat.

La Portada: La portada de l’àlbum, una fotografia del Robert Mappelthorpe de l’any 1980, totalment explícita, es un homenatge al Sticky Fingers dels Rolling Stones.

El Single: Fire with Fire, un tema dance marca de la casa. Correcte.

La Perla: Invisible Light, la cançó que tanca el disc. Sis minuts catorze segons de pur dance. Pur Scissor. Pur Shears. A més a més, amb la veu de Sir Ian McKellen com a cameo.

La Frase: I got a brand new hook to hang your hat (Skin this Cat). Sense comentaris.

L’Anècdota: A la pàgina oficial de la banda, el propi Sheers va anunciar que probablement cap de les cançons interpretades en aquells concerts secrets a Nova York formarien part del nou disc, com així va ser.

La Pregunta: Per què la omnipresent xarxa social Facebook, en una època de tolerància com la nostra, va vetar la portada del disc?

El Rànking: Cinc Alderaaners

Propera Entrega: Aphrodite, de la Kylie Minogue

2 comentaris:

  1. Así es; míralo en este enlace:

    http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/20100702/facebook-veta-portada-del-nuevo-disco-scissor-sisters/362013.shtml

    ResponElimina