divendres, 24 de setembre del 2010

Hands all Over



El tercer àlbum d’estudi dels californians Maroon 5, Hands all Over, es va començar a gestar durant la gira que el grup va fer per a promocionar el seu anterior disc, It won’t be soon before Long. L’afamat productor musical Robert John “Mutt” Lang (Bryan Adams), va saber que la banda estava escrivint noves cançons per un nou àlbum, i es va oferir per a produir-lo. Segons les seves pròpies paraules, el disc es pot definir com un hibrid de rock, pop, funk i R&B.

Per una altra banda, l’Adam Levine, líder, principal compositor i solista indiscutible de la banda, ha declarat que el seu primer disc (Songs about Jane) va ser un reflex de la seva devoció per l’Stevie Wonder, mentre que el segon (el ja mencionat It won’t be soon before Long) era un compendi de cançons inspirades amb Prince i amb els Police. D’aquest tercer disc, no hi havia ningú en la ment del cantant, només fabulosa música pop.


Up: Una grata col•lecció de temes pop i funky, un disc molt millor que el segon de la banda: més fresc, més autèntic

Down: Tots els temes s'hi semblen molt.

El Títol: Es el títol d’una de les cançons menys aconseguides del disc. Al menys, ja sabem de què va la portada!

La Portada: Es una imatge presa per la fotògrafa de 19 anys Rosie Hardy, que va fer també de model. Es va fer la foto ella mateixa, en menys d’una hora, en el seu propi dormitori.

Els Singles:

Misery



Es va llençar dos mesos abans que l’àlbum, i està escrita per tres dels components del grup. La lletra versa sobre la difícil situació d’un home quan una relació falla. Ens recorda molt a aquell This Love del primer disc. El vídeo està més enfocat a la violència que al sexe, veient a la noia (la model russa Anne Vyalitsyna, nòvia del Levine) que vol matar al seu amant (el propi Levine). Va arribar al #17 del Billboard Hot 100.





Give a Little More



El segon single de l’àlbum es va publicar el 17 d’Agost i està escrit pels mateixos tres components del grup que van escriure el primer single. De moment, s’ha col•locat al #86 del Billboard Hot 100. El vídeo que l’acompanya, dirigit pel Paul Hunter, mostra les imatges del Levin cantant mesclades amb les del grup sencer tocant en una festa en una casa antiga, mentre tothom balla.



El Duet: Out of Goodbyes, la cançó que tanca el disc, amb el grup de country americà Lady Antebellum, Una cançó lenta, quasi una balada. No té més

Els Bonus Tracks: La versió en directe del clàssic Crazy Little thing called Love, dels Queen

La Edició Especial: Hi ha una DeLuxe Edition amb dos temes inèdits (Last Chance i No Curtain Call), dos cançons del disc acústiques i el If I ain’t got you en directe. La Edició de ITunes inclou a més a més The Air that I Breathe

La Perla: Stuter, un fantàstic exercici de funky i de pop ben fet

La Frase: Now the bitter chill of winter still moves through me like a plague / only to wake up in an empty bed on a perfect Summer’s Day (I can’t Lie)

L’Anècdota: L’Adam Levine ha declarat que la banda farà un disc més abans de separar-se definitivament. Diu que no es veu fent el mateix als 40 i als 50, com els Rolling Stones.

La Pregunta: Per què els Maroon 5 (un grup de la mateixa fornada que els Keane o els Coldpaly) no tenen la transcendència i la magnitud d’aquells?

El Rànking: Set Alderaaners

Propera Entrega: Commitment, del Seal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada